بازدید امروز : 194
بازدید دیروز : 42
میگن اگه انسان رابطه خودش با خدا رو اصلاح کنه، خدا رابطه اش رو با مردم اصلاح می کنه. لطفا منو در این باره راهنمایی کنید؟
1- این حدیث در منابع مختلف و از جمله نهج البلاغه نقل شده است و درست و بی اشکال است .
2-به کار گیری این دستور و سفارش به این است که انسان بداند وظایف و مسئولیت های او در برابر خداوند چیست و خداوند از او چه می خواهد و سپس در خوب انجام دادن این وظایف بکوشد .
3-مراد از این رابطه ، رابطه بندگی و عبودیت است . اصلاح رابطه با خدا به اصلاح رابطه بندگی و عبودیت است که بالاترین افتخار برای انسان و منشا همه کمالات و فضیلت ها است .
4- ملاک در اصلاح روابط جلب رضایت الهی است . انسان اگر بخواهد رابطه عبودیت و بندگی خود را با خداوند حفظ کند باید موجبات خشنودی و رضایت خداوند را فراهم سازد . عمده اسبابی که در تحکیم این رابطه موثر است انجام واجبات و ترک محرمات است و در مرحله بعدی انجام مستحبات و ترک مکروهات ودر یک کلام عمل همه جانبه به دستورات الهی است .
5- تاثیر این عملکرد به این صورت است که چون مردم, به خصوص انسان های مومن و صالح خدا و انسان های خدایی را دوست دارند. وقتی انسان رابطه خود را با خدا اصلاح کند, روحش خدایی می شود, طبعا به همین دلیل نوع مردم و انسان های خوب او را دوست خواهند داشت و رابطه خوبی با او تنظیم خواهند کرد.
6- همچنین به این دلیل که خداوند مالک همه دلها و قلبها و اراده ها است . اگر انسانی اراده خود را تابع اراده و خواست خداوند قرار دهد و بنده خالص خداوند باشد خداوند مقلب القلوب دلهای مردم را به او متوجه می سازد و محبت او را در دل دیگران قرار می دهد و رابطه میان او و مردم را اصلاح می کند . خداوند در آیه 96 سوره مریم می فرماید : کسانى که ایمان آوردند و عمل صالح انجام دادند خداوند رحمان محبت آنان را در دلها مىافکند (إِنَّ الَّذِینَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ سَیَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمنُ وُدًّا). نکته اصلى آن این است که: ایمان و عمل صالح جاذبه و کشش فوق- العادهاى دارد، اعتقاد به یگانگى خدا و دعوت پیامبران که بازتابش در روح و فکر و گفتار و کردار انسان به صورت اخلاق عالیه انسانى، تقوا و پاکى و درستى و امانت و شجاعت و ایثار و گذشت، تجلى کند، همچون نیروهاى عظیم مغناطیس کشیده و رباینده است.
حتى افراد ناپاک و آلوده از پاکان لذت مىبرند، و از ناپاکانى همچون خود متنفرند، به همین دلیل هنگامى که فى المثل مىخواهند همسر یا شریکى انتخاب کنند تاکید دارند که طرف آنها پاک و نجیب و امین و درستکار باشد.
این طبیعى است و در حقیقت نخستین پاداشى است که خدا به مؤمنان و صالحان مىدهد که دامنهاش از دنیا به سراى دیگر نیز کشیده مىشود.
با چشم خود بسیار دیدهایم اینگونه افراد پاک هنگامى که چشم از جهان مىبندند، دیدهها براى آنها گریان مىشود، هر چند ظاهرا پست و مقام اجتماعى نداشته باشند، همه مردم جاى آنها را خالى مىبینند، همه خود را در عزاى آنها شریک محسوب مىدارند. تفسیر نمونه، ج13، ص: 145
7- البته داشتن رابطه خوب با خداوند علت کامل برای داشتن رابطه خوب با دیگران نیست بلکه زمینه ساز و فراهم کننده این بستر است . برای حصول نتیجه کامل باید موانع موجود بر سر راه آن بر طرف گردد و دستوراتی که در آیات و روایات برای این منظور بیان شده به کار گرفته شود . مثلا مدارا کردن و خوب برخورد کردن و داشتن حسن خلق و اهل عفو و گذشت بودن در برخورد و ارتباط اجتماعی با دیگران از جمله اموری است که رعایت آنها برای دستیابی به نتیجه مطلوب لازم و ضرورری است .
8- برای شروع به ایجاد این رابطه باید مروری بر وظایف شرعی و الهی خود در قبال خداوند و اجتماع و خود داشته باشیم و عمل به این وطایف را سر لوحه کارهای خود قرار دهیم و به خصوص به انجام واجبات و ترک محرمات عنایت و توجه خاصی داشته باشیم .
لیست کل یادداشت های این وبلاگ
لینک دوستان
لوگوی دوستان
پیوندهای مفید
فهرست موضوعی یادداشت ها
موضوعات ساختاری وبلاگ
مشترک شوید